Danskernes interesse for VM i herrehåndbold

Det er tid til VM i herrehåndbold, og Danmark deler værtskabet for håndbold-VM med Tyskland, når det afvikles her i januar. Det danske landshold er mødt ind i landsholdslejren og er i fuld gang med de sidste forberedelser, inden første VM-kamp spilles mod Chile den 10. januar.

Mange virksomheder benytter aktivt sponsering i forbindelse med deres kommunikation til markedet. Især sportssponsering bruges til at komme i dialog med forbrugerne, og vi vil opleve en række virksomheder, der bliver eksponeret under det kommende håndbold-VM.

Men hvordan performer et håndbold-VM som platform for sponsorer, når vi ser på det danske marked?

To ting er vigtige for sponsorer at vide, når de overvejer at markedsføre deres virksomhed/brand i forbindelse med det kommende håndbold-VM:

  1. Hvor stor en del af danskerne kan man ramme som sponsor ved VM i herrehåndbold? Og hvilke målgrupper?
  2. Hvilke brandværdier sættes virksomheden/brandet i forbindelse med som sponsor ved VM i herrehåndbold?

Kvalificeret kendskab og interessegrad

Spørger man den danske befolkning (15+ år) om, i hvilken grad de kender til VM i herrehåndbold, så tilkendegiver hele 95%, at de kender eller har hørt om VM i herrehåndbold. Heraf kender 81% af danskerne VM i herrehåndbold “minimum lidt”, altså et kvalificeret kendskab på 81%.Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Det kvalificerede kendskab til VM i herrehåndbold er dog forskelligt, når vi kigger på tværs af fx køn og alder. Således er det kvalificerede kendskab markant højere blandt mændene sammenlignet med kvinderne. Hvad angår alder, så er det kvalificerede kendskab også markant højere blandt de 50+ årige i forhold til de 15-29 årige hhv. 30-49 årige.

Et højt kendskab til en platform gør det dog ikke alene. Interessegraden er naturligvis også vigtig, når man skal vurdere, hvor mange danskere man som sponsor i forbindelse med VM i herrehåndbold potentielt kan komme i kontakt med.

Med udgangspunkt i de 81%, der kender minimum lidt til VM i herrehåndbold, så synes 64%, at VM i herrehåndbold er interessant eller meget interessant. Det svarer til, at 52% af den danske befolkning (15+ år) synes, at VM i herrehåndbold er interessant eller meget interessant.

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Der er dog også forskel på interessen for VM i herrehåndbold. Interessen blandt mændene er væsentligt højere end blandt kvinderne, og interessen blandt de 50+ årige er ligeledes markant højere sammenligt med de 15-29 årige hhv. de 30-49 årige.

Så hvis målgruppen, en virksomhed eller brand henvender sig til, er mænd i alderen 50 år eller ældre, så kan VM i herrehåndbold være en relevant platform for virksomheden eller brandet at benytte i markedsføringen.

Imageopfattelse

Når en virksomhed/brand bliver eksponeret i forbindelse med VM i herrehåndbold, så overføres de brand værdier i større eller mindre grad til virksomheden/brandet, som VM i herrehåndbold står for.

Spørgsmålet er så, hvilken imageopfattelse danskerne har af VM i herrehåndbold. De kerneværdier, som danskerne primært forbinder med VM i herrehåndbold, er populær, underholdende, international, seriøs og målrettet. Derudover står VM i herrehåndbold for værdierne folkelig, energisk, høj kvalitet, ambitiøs og engageret.

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

Det er således ovenstående værdier, som virksomheder og brands vil blive associeret med, når de bliver eksponeret i forbindelse med VM i herrehåndbold.

Strategisk sponsorværktøj

SponsorOptimizer er et strategisk sponsorværktøj, og i fem år har vi i Danmark målt sponsorship performance og kortlagt værdiprofiler på mere end 175 rettigheder inden for sport, kultur og sociale sponsorater. Derudover har vi ligeledes kortlagt værdiprofiler på mere end 250 sponsoraktive virksomheder og brands.

Med adgang til SponsorOptimizer kan du arbejde strategisk og værdibaseret med sponsering og dermed opnå en optimal værdimæssig effekt på din virksomhed eller brand. 

SponsorOptimizer giver dig som sponsor mulighed for at optimere dit sponsorat(er) fremadrettet gennem en mere strategisk og emotionel tilgang til sponsering.

Som sponsor kan du med SponsorOptimizer bl.a. få:

  • en brand værdimæssig evaluering af dit sponsorat(er)
  • indsigt i brand værdimatch med din virksomhed/brand og potentielle sponsorater
  • identificeret de mest relevante sponsorater i forhold til ønskede brand værdier

Det unikke ved SponsorOptimizer er muligheden for simulering. Alt afhængig af, hvilke brand værdier du ønsker din virksomhed eller brand associeret med, identificeres de mest relevante sponsorater. Med andre ord viser SponsorOptimizer dig, i hvilken ”retning” du skal kigge efter det helt rigtige sponsorat for dig og din virksomhed/brand.

Ønsker du at få demonstreret, hvilke muligheder SponsorOptimizer giver dig som sponsor, så kan du fange mig på telefon 20 22 20 26 eller på mail claus@gersdorff-research.dk.

Godt nytår … og held og lykke til Mikkel Hansen & Co.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores insight

Modtag nyheder, cases og artikler 2-4 gange årligt fra Gersdorff Research.