Danskernes interesse for eSport

Markedet for professionel gaming, den såkaldte eSport, vokser eksplosivt. På verdensplan har eSport vokset sig til en milliardindustri med over 1 milliard dollars i direkte sponsorpenge.

I de sidste par år har flere kendte danskere også investeret større millionbeløb i eSporten i Danmark, virksomheder begynder at indgå kommercielle partnerskaber med eSportsrettigheder, og regeringen har her i sensommeren meldt ud, at de har planer om at tilføje eSportens elite på finansloven.

Men hvor udbredt er eSporten egentlig i Danmark?

I takt med den vækst, som eSporten oplever i disse år, og de heraf følgende øgede kommercielle muligheder hos såvel sponsorer som eSportsrettighederne, så kortlægger vi i SponsorOptimizer interessen for eSport i Danmark.

De seneste resultater i SponsorOptimizer 2018 viser, at kun 14% af den danske befolkning i alderen 15 år eller derover interesserer sig for eSport. Samme interessegrad kan måles for ridning og golf, mens flest danskere interesserer sig for håndbold (55%) og fodbold (51%).

Der er ingen alternativ tekst for dette billede

I 2017 lå interessen for eSport i Danmark på 12%, og er dermed steget med 2 procentpoint det seneste år til de 14% i 2018.

Interessen for eSporten er dog højere end de 14%, når det gælder målgrupperne drenge/mænd henholdsvis de 15-29-årige.

Som annoncør i Danmark er det naturligvis vigtigt at vide, hvilke målgrupper og hvor stor en del af den danske befolkning man kommer i kontakt med, når man indgår et længerevarende strategisk sponsorat eller kommercielt partnerskab indenfor eSporten. Derudover skal annoncøren også sikre sig, at de brandværdier, som eSportsrettigheden står for, også er brandværdier, som man ønsker sit eget brand sat i forbindelse med. Er der her et brand fit eller en fælles DNA at bygge aktiveringen på, så er sandsynligheden for et succesfuldt sponsorat eller kommercielt partnerskab også større.

I SponsorOptimizer undersøger vi overordnet set, hvor mange gamere der er i Danmark og beskriver profilen af gamer-segmentet. Derudover afdækker vi, hvor mange og hvor ofte danskerne spiller de fem store eSportsspil samt gamer-profilen på hvert af eSportsspillene.

eSport måles som sportsgren på lige fod med fodbold, håndbold, tennis etc. i forhold til, hvor mange danskere der interesserer sig for eSport, og hvilke brandværdier de overordnet set forbinder med eSporten.

Derudover måler vi specifikt danskernes kendskabsgrad, interessegrad og brand værdiopfattelse af følgende danske eSportsrettigheder, eSportsspil og eSportsligaer:

  • Astralis, North, Heroic og Tricked Esport
  • Counter-Strike, League of Legends, Dota2, CALL of DUTY og FIFA
  • WAOO FIFA Liga og WAOO CS:GO Liga

Endelig kortlægger vi også fan-strukturen for Astralis, North, Heroic og Tricked Esport.

Med disse værdifulde insights om eSport generelt og de store danske eSportsaktører specifikt i SponsorOptimizer 2018 har vi mulighed for at perspektivere resultaterne på eSports-området med den traditionelle sportsverden.

SponsorOptimizer løfter således niveauet for dokumentation ifm. sponsorering inden for eSporten, ligesom vi er med til at gøre det i den traditionelle sportsverden.

Du kan læse mere om SponsorOptimizer her.

__________________________________________________________________________

Gersdorff Research har igennem de sidste fire år med udgangspunkt i SponsorOptimizer hjulpet en lang række virksomheder og rettigheder med at optimere og dokumentere brand fit og fælles DNA i sponsorater og kommercielle partnerskaber.

Gersdorff Research blev etableret i 2007 af Claus Gersdorff. Virksomheden er en uafhængig analyse- og konsulentvirksomhed, der hjælper virksomheder og organisationer med at skabe merværdi ved at træffe de rigtige forretningsmæssige beslutninger. Vores rådgivning er baseret på en solid forretningsforståelse, og vi tror på, at vejen til succes bliver skabt gennem større viden om og indsigt i det marked, virksomheden opererer i, og den målgruppe virksomheden henvender sig til.

SponsorOptimizer er udviklet af Claus Gersdorff og blev lanceret på det danske marked i januar 2015, som et uafhængigt og objektivt analyseværktøj til aktørerne på sponsormarkedet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Tilmeld dig vores insight

Modtag nyheder, cases og artikler 2-4 gange årligt fra Gersdorff Research.