Passer sponsoratet til din virksomheds DNA?

Som annoncør er det vigtigt at vide, hvad man går ind til, når man indgår et samarbejde med en rettighedshaver. Ofte har annoncører ikke det fulde indblik, og det kan der være flere årsager til. Men ofte mangler rettighedshavere, uagtet om det er inden for sport, kultur eller humanitært arbejde at kunne dokumentere, hvilke værdier deres rettighed bringer i spil, hvis der indgåes et samarbejde.

Sponsorater har som kommerciel platform potentiale til at opbygge et brands identitet, og det er netop et brands styrke, der bidrager markant til salget, og dermed muliggør en vækst i salget på langt sigt.

Et brands identitet og styrke bidrager markant til salget og muliggør langtsigtet vækst

Når en annoncør påtænker at indgå et sponsorat, så er det derfor også vigtigt med en indsigt i, hvilke værdier det pågældende sponsorat står for, således man som marketingdirektør kan forsikre sig, det er de rigtige værdier, som ens brand bliver sat i forbindelse med i forbrugerens bevidsthed. Det samme gør sig naturligvis gældende, selvom annoncøren allerede har indgået et sponsorat. Markedsanalyser kan give indsigt i, om annoncørens eksisterende sponsorat eller det nye sponsorat understøtter de brandværdier, som annoncøren selv ønsker at stå for – altså om det nye sponsorat eller det eksisterende sponsorat er med til at styrke virksomhedens brand identitet.

Med denne indsigt i hvilke brandværdier virksomheden selv står for og tilsvarende for sponsoraterne, kan marketingdirektøren bedre træffe beslutning om, hvilke sponsorater der er relevante, og dermed passer til virksomhedens DNA.

En fælles værdiplatform skaber merværdi for både annoncør og rettighedshaver

Mange sponsorater blev tidligere indgået (og det sker helt sikkert også stadig i dag), fordi “direktøren” havde en personlig interesse i en sportsklub eller kulturinstitution, og dette har ofte ikke været i overensstemmelse med virksomhedens marketingstrategi og aktiveringsplaner. Men flere og flere marketingfolk kommer til at indgå sponsorater og partnerskaber, hvor værdifælleskaber stikker dybere end blot eksponeringer, men formår at skabe mersalg og merværdi for såvel sponsor og rettighed.

Med SponsorOptimizer er det muligt for annoncører at gennemføre en værdibaseret udvælgelse af sponsorater og partnerskaber. Med andre ord kan marketingdirektøren få dokumenteret, hvilke af de 150 største danske sponsorater inden for sport, kultur og humanitært arbejde, der leverer det bedste værdimatch, når han eller hun ønsker at indgå en sponsoraftale. 

Gersdorff Research står bag SponsorOptimizer, der er et strategisk analyseværktøj, der sikrer, at sponsoratet passer til virksomhedens DNA.

Du kan læse mere om SponsorOptimizer her.

Claus Gersdorff har med sine mere end 20 års erfaring inden for analyse-branchen fungeret som rådgiver for en lang række virksomheder og organisationer såvel nationalt som internationalt.

Gersdorff Research blev etableret i 2007 af Claus Gersdorff. Virksomheden er en uafhængig analyse- og konsulentvirksomhed, der hjælper virksomheder og organisationer med at skabe merværdi ved at træffe de rigtige forretnings-mæssige beslutninger. Vores rådgivning er baseret på en solid forretnings-forståelse, og vi tror på, at vejen til succes bliver skabt gennem større viden om og indsigt i det marked, virksomheden opererer i, og den målgruppe virksomheden henvender sig til.

SponsorOptimizer er udviklet af Claus Gersdorff og blev lanceret på det danske marked i januar 2015.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores insight

Modtag nyheder, cases og artikler 2-4 gange årligt fra Gersdorff Research.