Sponsorer og kommercielle partnere kræver dokumentation

Der kan være mange grunde til, at virksomheder og brands indgår sponsorater og kommercielle partnerskaber indenfor sport og kultur. Et vigtigt udgangspunkt er dog, hvilken målgruppe man kan komme i kontakt med gennem den pågældende rettighed, og hvor stor målgruppen er. Det er derfor vigtigt og nødvendigt for rettighedshavere at kunne dokumentere dette, når det pitches ind til nye potentielle sponsorer og kommercielle partnere.

Forudsætningen for dialog er, at folk kender til den pågældende rettighed, og at de synes, rettigheden er interessant. Jo flere der kender fx en ligaklub, og jo flere der synes, ligaklubben er interessant, desto større er potentialet for en virksomhed eller brand at indgå et sponsorat eller kommerciel partner med ligaklubben, hvis det vel at mærke er en relevant målgruppe.

Værdifulde indsigter

Arbejder du med sponsorater og kommercielle partnerskaber i en af de danske ligaklubber i 3F Superligaen, HTH Ligaen, Bambusa Ligaen eller METAL Ligaen, så kan du nok allerede nu dokumentere antal solgte årskort, gennemsnitligt tilskuertal pr. kamp, tv-tid, antal følgere på de sociale medier, antal modtagere af nyhedsbrev etc.

MEN hvem er det, som kender klubben, hvem synes klubben er interessant, og hvor stor er klubbens fanskare?

Det er vigtige insights, som giver potentielle sponsorer og kommercielle partnere den nødvendige dokumentation for, hvem det er man kan komme i dialog med og hvor mange personer, når man indgår et sponsorat eller kommercielt partnerskab med en ligaklub.

Kortlægning af jeres profil

I SponsorOptimizer har vi gennem de sidste seks år kortlagt disse informationer årligt for de 175+ største rettigheder indenfor sport, kultur og det sociale område. Således kan vi for fx alle ligaklubberne besvare følgende spørgsmål:

  • Hvor godt kender danskerne ”ligaklubben”?
  • Hvor interessant synes dansker ”Ligaklubben” er?
  • Hvor mange danskere er fan af ”ligaklubben”?

For hver af disse spørgsmål beregner vi størrelsen på segmentet samt beskriver profilen ud fra følgende karakteristika:

  • Køn
  • Alder
  • Husstandsindkomst
  • Region
  • Børn i husstanden
  • Interesseret i sportsgren (fodbold, håndbold, ishockey)

Nedenfor ses eksempler på udvalgte profilgrafikker, som giver et indblik i, hvem der kender ”ligaklubben”, og hvor godt de kender ”ligaklubben”.

Derudover benchmarker vi naturligvis også din klubs kendskabsgrad, interessegrad samt fanskare op imod de konkurrerende ligaklubber i den pågældende liga, så du kan vurdere, hvordan din klub performer på disse tre parametre.

Er du kommerciel ansvarlig i en af de danske ligaklubber indenfor fodbold, håndbold eller ishockey, så kan vi hjælpe dig med den nødvendige dokumentation.

For nærmere information kontakt venligst direktør Claus Gersdorff på telefon 20 22 20 26 eller e-mail claus@gersdorff-research.dk.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores insight

Modtag nyheder, cases og artikler 2-4 gange årligt fra Gersdorff Research.